Att fixa en personlig inredning

De flesta vill nog att deras hem reflekterar vem de är. Men detta är inte alltid så enkelt när så mycket av vårt möblemang är massproducerat och kan hittas i många andra hem också. Så vad finns det för tips om man vill att ens hem ska ha en lite mer personlig inredning?

Till att börja med måste man ju utgå från sin egen smak. Alla har vi stilar och aspekter av inredning vi känner oss mer dragna till. Och detta bör användas som en språngbräda för ens egna idéer och tvistar på allehanda stilar och koncept.

Det första man bör veta är att det är alltid tillåtet att blanda stilar. Bara för att man gillar en stil betyder inte att man inte kan kombinera den med andra stilar, även om de till synes är väldigt olika. Denna kombination kan väldigt snabbt ge uttryck för vad man själv tycker och tänker om olika stilar.

Att få tag på riktigt unika saker är så klart också väldigt praktiskt när man vill skapa ett hem med mer personlighet. Tyvärr är ju inredningsdetaljer sällan unika i att det bara finns ett enda exemplar. Saker och ting behöver trots allt inte vara massproducerade för att finnas många av. Något som dock kan bli unikt och kan hjälpa en med inredningen är tavlor. Man kan till och med göra tavlor av sina egna motiv och förstora upp dem. Allt från familjefoton till natur kan bli ett unikt inslag i inredningen.

Det kan också vara smart att medveten försöka undvika vissa vanliga konventioner i inredning. Ett klassiskt svenskt sätt att inreda är att alltid inreda utmed väggarna. Bryter man denna trend och istället ställer in vissa möbler mot rummets mitt kan man få väldigt stiliga effekter.