Belysning inte bara för belysnings skull

Belysningen har en väldigt viktig roll att spela i ett rums inredning, upplevelsen att vara där och hur rummet används. Men när du planerar belysningen ska du inte bara tänka på de rent praktiska aspekterna, utan även hur belysningen kan passa in i rummets inredning som stort.

Utformningen av själva lampan är det första du kan tänka på. Det är tyvärr allt för vanligt att tänka på lamporna som något som mest är där för att fylla funktionen av att sprida ljus på ett eller annat sätt. Men om du bara lägger ned lite mer tid på att skaffa lampor med en snygg design kommer de kunna bli en mycket mer givande del av inredningen. Och tittar du bara runt lite kommer du kunna hitta mängder med unika och inspirerande designer som kan hjälpa till att lyfta din inredning.

Men på andra sidan av samma situation kan du även välja lampor som kan gömmas bort så att bara ljuset är synligt. Tänk dig exempelvis en LED-list som du fäster så att den inte syns men ljuset från den skapar en vacker effekt på ett eller annat vis. Det finns mängder av olika sätt att använda sig av denna form av belysning, exempelvis i existerande inredning som i skåp och bokhyllor. Men du kan även göra något som att sätta upp paneler på väggen med en bit avstånd från väggen med belysning fastsatt bakom för att just få en stämningsfull effekt. Och du kan till och med välja varianter där du själv kan ändra ljusets färg med en fjärrkontroll.