Dekorsten

Genom att använda dekorationsstenar av olika typer tillsammans med andra naturmaterial skapar du en spännande uteplats, rabatt eller trädgård. Dekorstenar finns i mängder av olika nyanser, storlekar och sorter att välja mellan och via nätet kan du enkelt både hitta inspiration och beställa dekorstenarna för att få det fraktat direkt hem till dörren. 

Förutom det vackra inslaget med dekorstenar så är det också praktiskt eftersom ett lager av dekorsten på jordytan gör så att överskottsvatten dräneras bort och ser även till så att det blir svårare för ogräs att ta fäste. För att slippa att ogräset växer underifrån när man placerar ut dekorstenar så bör man först preparera med en markduk.

Ett tips är att lägga dekorsten längs med husgrunden så slipper man jordstänk upp på grunden när det regnar. Ett annat bra tips är att lägga dekorsten under växterna i trädgårdslandet så kommer växterna att vara rena från jord när du skördar dem. Dessutom så har sten en förmåga att både lagra värme och skydda mot att jorden under uttorkas så att lägga till exempel sten i kryddlandet gör att plantorna får ett bättre mikroklimat. 

Ett företag som säljer en stor variation av dekorsten är webbföretaget stonefactory, här kan du beställa enkelt på nätet och få det levererat hem till dig. Du kan välja mellan allt från vacker vit stekross till skiffer till runda mjuka sjöstenar. Dekorsten går också utmärkt att använda sig av inomhus också. Som dekoration i stora golvvaser eller varför inte som ett form av underlag under badkaret, det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna för hur dekorsten går att använda sig utav som dekorativa inslag i hemmets och trädgårdens inredning.

Det är inte speciellt svårt att anväda sig utav dekorsten men det kan vara bra att läsa på sig om en del tips. I en artikel från viivilla så kan du få lite tips på hur du kan dekorera med annorlunda och iögonfallande kreationer till din trädgård.