Höja värdet på ditt hem

Det är klart att man vill ha absolut bästa värdet på hemmet. Men det lätt hänt att du fokuserar på fel saker, såsom dyra tapeter och fina gardiner. Det ger hemmet ett vackert intryck men är inte det som kommer att ge dig ett högre försäljningspris. 

Golvvärme

Om du planerar på att byta golv i några rum eller i badrummet, ska du definitivt överväga att lägga i golvvärme på samma gång. Kostnaden är minimal gentemot vad det kan ge tillbaka i värdeökning. Du kommer att få tillbaka din investering. Golvvärme kan antingen vara av vatten, luft eller elektricitet. Luft är ovanligt i vanliga bostäder men vatten och el är båda bra. Vatten tar mer plats och kräver ett vattenburet värmesystem men kostar inte lika mycket att driva som elektrisk golvvärme. 

Nytt tak

Ett sprillans ny tak får vilken spekulant som helst att le. Takbyte är ett stort ingrepp och något som nya ägare gärna slipper. Du som ägare till ett äldre hus med gammalt tak kan få tillbaka mycket genom att renovera eller byta taket helt. Ett tak räknas hålla i ca 50 år beroende på materialval och lutning. Platta tak är helt klart riskkonstruktionen i våra norra delar men med rätt underhåll kan de också leva i årtionden.