Inred i vitt

I Sverige dominerar färgen vitt i vår heminredning det är också den färg som det är svårast att inreda med för att det ska bli bra och kännas inbjudande ut. 

Vitt på både tak, väggar, möbler och tyger kan göra att rummet upplevs ogästvänligt och kallt ut men vi ska ge dig några tips på hur du inreder ett rum vitt utan att det ska kännas tråkigt. 

Se till att använda rätt sorts vita möbler till rummet. Vad vill du skapa för känsla i rummet, ska det vara modernt strikt eller romantiskt gammaldags? Se till att möblerna passar varandra, ska du blanda mellan olika epokers möbler så är det utmärkt sätt att få dem att samspela om de är vita. 

Att inreda i vitt är en konst och trixet är att använda sig av mycket textilier. Inred med mycket gardiner oavsett om du vill skapa en romantisk känsla så ska du ha mycket gardiner, inte bara en i varje fönster. Till exempel för att få den romantiska känslan så kan du använda dig av både spetsgardiner och någon flortunn gardin till, lägg en tjock fluffig matta på golvet, många prydnadskuddar i sängen ger en bra kontrast till den antikvita slitna sänggaveln. 

För att skapa lite liv i det vita och ge ett mer harmoniskt och ombonat rum så kan man också blanda olika material, sammet möter bommul eller siden möter linne allt i den vita färgpalettens olika skalor. 

När man väljer en vit tapet i ett rum som i övrigt ska bestå av vit inredning så kan man undvika risken att rummet kommer få känslan av ett sjukhusrum genom att välja en vit tapet med struktur eller ett skimmrande blankt vitt mönster i tapeten. 

Vill man bryta det vita så passar rent trä utmärkt att bryta av med, till exempel ett gammalt slitet trägolv mot en romantisk inredning passar fint ihop. Naturmaterial över huvudtaget passar väldigt bra i en vit inredning. Vill man bryta med en accentfärg så passar beiga toner för att ge det vita lite värme eller varför inte ställa en färglad orkideé på ett bord eller i ett fönster. Det kommer att skapa ett intressant blickfång i rummet.