Inred med naturmaterial

När man tänker på att inreda med naturmaterial, handlar det allt som oftast om hyllor, luckor och möbler gjorda i trä, men faktum är att man kan ta steget något längre än färdigköpta fabriksproducerade möbler.

Trä är ett lättarbetat och är däför ett mycket användbart material, vilket gör det lämpligt inom inredning. Med lite verktyg kan du skapa saker som inte bara fyller en funktion, utan också är vackert att titta på. 

Att göra en egen klädkrok är riktigt enkelt. Ta en lite stadigare gren från marken, gärna en till två cm i diameter, den bör också ha ett par kvistar som sticker ut åt samma håll. Ta bort bark och kvistar på ena sidan och kapa grenen så att den blir ungefär 15-20 cm, kapa också kvar varande kvistar på biten så att ett par cm återstår. Måla den i önskad färg och spika upp på väggen och vips har du en hängare med en eller flera hängmöjligheter.

Det finns egentligen hur mycket som helst att göra, bara man har fantasi till det. Inspiration kan du hitta på nätet och Pinterest är en bra inspirationskälla. I en tidigare artikel skrev vi om hur man kan inreda med dekorsten och varför inte bygga upp en vägg med vacker sten eller göra en plantering inomhus, där man sätter kaktusar och andra sukulenter bland mjuka stenar.