Inreda ett gästrum

I många hem kan man hitta ett gästrum av en sort eller annan. Ett rum där en besökande kan få sova över och lägga av sina saker. Det kanske inte är alla som funderar så noga över hur detta rum ska inredas då det sällan kommer att användas på detta sätt, men för att skapa en sådan hemtrevlig mijö som möjligt skadar det knappast att lyssna på några tips och råd.

Ett gästrum kan ofta efterliknas ett hotellrum och det kan därför vara en idé att titta på hur dessa är designade för att få lite allmänna tips. Det finns bra exempel att hitta på PMI Hotellinteriör. Med dessa som grund kan man sedan gå vidare på att titta på specifika saker i rummet.

Sängen är såklart huvudobjektet i rummet och alla vet säkert hur jobbigt det kan vara att sova i en obekväm säng. Vad somlinga finner obekvämt är ju kanske inte ett problem för alla, men ett bra ställe att starta på är en säng som kan sägas medelfast, en säng man sjunker ned lite grann i. Man kan läsa mer om detta på Testfakta.

Något annat som kan vara praktiskt för besökare att ha i rummet är någonstans att hänga upp ett och annat. Detta kan man fixa antingen med ett bra garderob eller bara genom att sätta upp ett par krokar eller hängare direkt innanför dörren. Detta är speciellt användbart om när rummet inte är så stort då man inte har hur mycket plats som helst att låta saker och ting ligga på golvet.

Belysningen är också en viktig sak att se över när man inreder ett gästrum. Det bör ha både bra allmänbelysning och punktbelysning så att gästen kan ha den ljust och klart när de klär sig, letar runt i väskan osv, men även så de har möjligheten att till exempel läsa en bok innan de lägger sig utan att behöva kliva upp för att att släcka.

Det kan också vara smart att använda sig mycket av neutrala färger på väggar och liknande. Det är då lättare att ge rummet olika utseenden med hjälp av mindre inredningsdetaljer. Om du har för gälla färger eller liknande blir det svårt att matcha och du kan få ett rum som känns jobbigt att vistas i.

Förvaring är ofta viktigt och detta gäller även ett gästrum. Speciellt om du gäster som brukar stanna en längre tid. Har dina barn flyttat ut men brukar komma hem och hälsa på under sommar och jul? Då är det viktigt att du har garderober och liknande så att de kan stoppa undan kläder och liknande under sin vistelse.