Kunskap - Stil och god mat

Att sätta sig till ett vackert dukat och harmoniskt bord gör att maten smakar mer, men innan du kommer så långt finns det mycket som man kan ta till sig för att få den perfekta känslan i rummet. Innan man börjar inreda bör man se på rummet som ett tomt skal som du just är i starten med att ordna en själ till. Matsalen eller finmatsalen som du kanske väljer att kalla det är värd att lägga en extra hand på när du inreder.

Alla har vi våra olika stilar och smaker och kanske bör man utgå lite ifrån vad man själv skulle vilja sitta och uppleva den ultimata middagen. Kanske har du tänkt dig en Gustaviansk miljö vackert svarvade ben på bord och stolar. Fina välstrukna linnedukar med en elegant blombukett mitt på bordet. Då väljer du knappast en tapet med kinesiska tecken och gardiner med vårfåglar. Att se de små detaljerna är de små sakerna som kommer att göra att du fångar harmonin och sätter en själ till rummet, det tomma skalet.

Sök information på Internet, skapa en bildbank i Pinterest för att samla de bilder som du tycker lever upp till det rum du vill inreda. Ibland kan det vara så enkelt att det är porslinet som är grunden till vilken stil du kommer att sätta på matrummet