Ljussättning under högtiderna

Högtiderna innebär att vardagen förändras och en temporär inredning kommer på plats. Till ny inredning behövs även annan ljussättning. 

Jul

Julen är nog högtiden då vi pyntar som mest. Vi lägger klart mest krut på jultiden då vi tar in ljusstakar, köper julstjärnor, ställer ut tomtar och klär granen. Den nya ljussättningen under jul kommer mest från ljusstakarna och julgranen. Men du kan få in mer belysning genom att hänga upp en mysig ljusslinga runt en dörröppning eller nära taket. 

Påsk

Kring påsk har ljuset kommer åter och solen ger mycket av hemmets ljus. Påsken är för många en religös högtid så levande ljus är ett vanligt inslag. Köp gärna äkta stearin för att undvika gifterna som paraffinljus avger samt få längre brinntid. 

Midsommar

En traditionell, svensk högtid som sällan har några religösa kopplingar. Det är en högtid vi gärna firar utomhus för att bjuda in sommaren och säga hej då till våren. Här vill du investera i solcellsbelysning för gratis ljussättning på altanen. Ställa lyktor med levande ljus på bordet och ha gärna belysning runt om borde också. Låt solcellsbelysningen stå ute åtminstone en dag innan tillställning så batterierna hinner laddas ordentligt.