Vackra inredningsstilar

Det finns inte bara ett sätt att inreda på. Det är alltid flera stilar som ligger på modet samtidigt och just nu är det dessa som är de allra populäraste: 

New England

En hav- och marinainspirerad stil som för tankarna till New Hampshire eller den stockholmska skärgården. Man fokuserar gärna på naturliga färger såsom vitt, blått, grått och beige. Även möblerna får gärna vara naturinspirerade: rotting och furu är vanliga och populära inom denna stil. Man kan även använd linne och bambu i gardiner och mattor. Det finns webbshoppar som är helt inriktad på New England-stilen där man kan köpa vackra kuddar, sängkläder, inredningsdealjer och liknande.

Shabby Chic

En stil som skapades i USA på 80-talet där allting ska skulle var ljust och gärna återbrukat. Om man inte kunde återbruka möbler och tyger, kan man istället få sina möbler att se äldre ut. Vanlig praxis är att måla en möbel vita eller i en pastellfärg och sedan använda sandpapper för att få fram träslaget i hörn och kanter för ett mer skamfilat utseende. I New England är det "förbjudet" med rött och rosa i inredningen, men i shabby chic är det fritt fram att blanda in hela regnbågen. Färger ska gärna vara ljusa och end tonaden, men samtidigt kan det ibland passa in att ha en stark färg som bryter av det ljusa. 

Industristilen

Industriell design handlar om stål, hangarer, hamnar och industrialiseringen. Det är en lite mer naken stil med glödlampor utan skärmar, visa stålskenor på hyllplan och väggar, skala ned designen till enklare former. För att det inte ska bli för stelt och kallt blandar man sedan in tyger: kuddar, mjuka plädar och tjocka gardiner. Stilen innebär också att återbruka men inte på samma sätt som shabby chic. Här ska man hitta saker och återbruka dem i annat format. Mjölkkannan skärs av och blir ett ställ för tidningar eller ved, taggtråd används som dekoration, svesta ihop hästskor till ett vinställ etcetera.