Att tänka på när du skapar en tavelvägg

En tavelvägg kan vara något riktigt snyggt att ha hemma. Men om du vill få ett bra resultat finns det ett och annat du bör tänka på. Och här kommer några bra tips som kan hjälpa dig på traven.

Välja passande motiv

Motiven du väljer är så klart upp till dig. Men att tänka på hur de passar ihop är i regel en bra idé. Du kan till exempel välja ett tema, som natur, familjen, abstrakt eller något annat som du tror skulle se snyggt ut. Eller så kan du välja utifrån något så enkelt som färg. Svartvita motiv är ett väldigt tacksamt alternativ i detta fall och det finns mängder av vackra exemplar att välja mellan.

Avstånd mellan tavlorna

För att undvika ett väldigt stökigt resultat är det bäst om du försöker hålla samma avstånd mellan varje tavla. Detta blir lite svårare om du blandar tavlor i olika storlekar. Men så länge du försöker hålla denna regel på så många håll som möjligt kommer effekten fortfarande ge ett bra resultat.

Börja inte spika direkt

Innan du börjar slå in spikarna i väggen, eller borra hål om det är en betongvägg, är det bäst att lägga ut tavlorna på golvet för att testa upplägget du överväger. Om du inte känner att du får en bra överblick kan du ställa dig på en stol ovanför och ta en bild på formationen. Håll sedan upp och se om den ser bra ut.