Byte av köksfläkt därhemma

Det är trevligt att kunna laga middagar från grunden, men för att hindra spridningen av oset i hela hemmet behöver du en passande köksfläkt. Om du nu funderar på att byta ut din köksfläkt finns det en hel del saker du behöver tänka på vid val av en ny.

Välja en ny fläkt

Om du är på jakt efter en ny fläkt, välj någon här. Undvik dock att enbart titta på formgivningen när du väljer en köksfläkt. Den behöver också vara anpassad till om du kan koppla in fläkten i husets ventilationssystem eller inte. Om du inte kan koppla in den till ventilationen väljer du helst en kolfilterfläkt. Den fungerar som så att den suger upp luften runt spisen och renar den. Sedan blåser den tillbaka luften.

Köksfläkt med utsug

Den absolut bästa förutsättningen är när du kan koppla in köksfläkten i ventilationen. Det här innebär att du kan välja en fläkt med utsug, vilket suger ut fukten och oset från matlagningen. Med andra ord avlägsnas matoset helt från huset. Men, då måste du se till att trycket och flödet i den nya fläkten är kompatibel med byggnadens ventilation. Annars kan det i värsta fall orsaka skador i huset.