Få ett vilsamt sovrum

Sovrummet är en av de viktigaste platserna i hemmet. Eftersom vi spenderar mycket tid i sovrummet, som ska ge oss ny energi och ladda oss för nya tag, så är det viktigt att rummet är omsorgsfullt inrett. Sovrummet ska ge dig möjligheten att vila dig från en hektiskt dag och hämta ny kraft.

En bra säng är a och o. De flesta möbel- och sängbutiker har kunnig personal som kan hjälpa dig att hitta en säng som passar dig och din kropp. Har du en bra säng, får du bättre sömn och känner dig mer utvilad. Sängen i sig, är en investering, där du drar vinsten.

Tänk på att inte ha så mycket saker i rummet, man ska kunna röra sig fritt. Plocka undan det som inte behövs och använd gärna utrymmet under sängen för att få undan saker.

Inredningen i rummet ska kännas lugn och behaglig. Välj färger som är mjuka och tilltalar dig. Allt för starka färger triggar igång intellektet och kan göra det svårt att slappna av och somna. Sovrummet bör vara noga genomtänkt, till skillnad mot för exempelvis gästrummet som ska husera gäster någon enstaka natt ibland. I gästrummet kan man få lov att ta lite vidare svängar, om än det är generöst mot eventuella framtida gäst, att lägga ner lite själ även här.