Inred det perfekta hemmakontoret

Att inreda ett kontor behöver inte vara svårt. Men som med alla andra utrymmen är det klokt att samla på sig några tips redan innan man sätter igång. Mer kunskap är ju aldrig en dum idé. Nedan finns några praktiska tips för inredningen av hemmakontoret.

Justerbart bord

De flesta av oss sitter ned för mycket redan som det är. Att kunna stå upp vid skrivbordet kan emellanåt vara bra för kroppen. Detta är något man kan fixa med ett justerbart skrivbord. Och innan protester om priset dyker upp finns det skrivbord man kan veva upp istället för att förlita sig på ett dyrt bord med inbyggd motor för höj och sänkning.

Bekväm stol

Men när man väl sitter ned är det bäst att kunna göra detta både bekvämt och ergonomiskt. Att välja stol med omsorg är något väldigt viktigt. Det behöver inte nödvändigtvis vara en som klassas som en traditionell kontorsstol. Men det är ofta där man finner de bäst anpassade stolarna.

Bra belysning

Alla rum behöver bra belysning. I hemmakontoret bör man först och främst prioritera arbetsbelysningen. Denna ska ge ett stark och riktat ljus, men får inte blända. Skrivbordslampor finns i många olika stilar och det är klokt att titta runt lite för att hitta den rätta lampan. Men se även till att fixa bra allmänbelysning i rummet för allt arbete som inte sker under skrivbordslampan.

Effektiv förvaring

Förvaringen är också något man bör tänka noga på i hemmakontoret. Bra planering här kommer att minska stöket på arbetsytan och skapa en mycket mer arbetsvänlig miljö. Lättillgänglighet är ett ledord man alltid bör hålla i åtanke. När var sak har sin plats och det är snabbt och enkelt att komma åt det man vill ha blir hemmakontoret en mycket mer effektiv arbetsplats.