Shabby Chic

Att inreda med Shabby Chic menas att inreda lantligt och romatiskt, det som kan ses som mest utmärkande för just Shabby Chic är den vita färgen. Den finns i olika nyanser på många inredningsdetaljer och väggar, golv och tak. Det ska se lite slitet ut och man kan gärna använda gamla inredningsdetaljer och produkter.

Möblerna målas gärna om och man kan behnadla dessa så att de gamla och slitna ut trots att de är renoverade och ommålade. Man skapar alltså patina på nya inredningsdetaljer. Andra saker som är typiska Shabby Chic är hinkar och andra produkter i zink, det kan vara baljor av olika slag men också produkter som fågelburar och givetvis äldre köksföremål. 

Rostiga järndetaljer är populärt, det får inte blänka och vara välpolerat. Det textila i inredningen kan vara vita men även naturgrå kan finnas, bomull och linne är material som själfallet bör finnas med i en inredning som ska vara Shabby Chic. Inne och ute kan gärna flyta ihop och det du använder inomhus kan du med fördel använda i trädgården också.