Skapa en mer personlig inredning

Ingen vill nog bo i ett hem som känns som ett showroom från IKEA. Men det är faktiskt något som lätt kan hända när man inte lägger ned lite tid och energi på att skapa något som känns mer personligt.

Undvik de störa inredningsbutikerna

För att vara säker på att inte hamna i situationen där nästan allt du äger känns massproducerat är det klokt att undvika de stora inredningsbutikerna så gott det går. Vände hellre blicken mot mindre butiker som har sina egna stilar och byggt upp ett bra utbud av inredningsartiklar. 

Blanda stilar

Att blanda inredningsstilar kan vara ett väldigt effektivt sätt att skapa någon som kännas mer personligt och unikt. Även om du väljer stilar som har kombinerats många gånger av andra kan du fortfarande vara säker på att de inte gjort det precis som du gör. För ett bra resultat bör du undvika att ge båda stilarna lika mycket utrymme i ett enskilt rum. Välj istället att låta en stil stå för majoriteten och den andra stilen mer eller mindre "kryddar" inredningen.

Gör om dina egna bilder till tavlor

Ett säkert sätt att få upp unik inredning i ett rum är att ta dina egna bilder och sedan låta dem göras om till canvastavlor. Och medan bilder på familjen är ett självklart val, kan du lika gärna ta bilder på naturen runtomkring dig eller vad som helst annars du finner iögonfallande på ett bra sätt.