Stilar för sovrummet

Det är inte alltid lätt att hitta en stil som fungerar riktigt bra för just sovrummet. Här tipsar vi om några stilar som lämpar sig riktigt bra.

Marint

Om man gillar blått och vitt är den marina stilen perfekt för sovrummet. Detaljerna går naturligtvis i havstema med saker som båtlyktor, havsfåglar och liknande. Sägen, som ju är den centrala delen i ett sovrum, ska så klart även prydas på passande sätt. Detta är en stil som fungerar lika bra i villan som i sommarstugan. Har man utsikt till vatten är detta ju också en stor bonus.

Klassiskt romantiskt

I denna stil fyller man upp med detaljer som guldspeglar och kandelabrar, kombinerat med snygga porslinslampor och en ordentligt stor matta. Tillsammans med detta kan man matca vita, skira gardiner, och har man behov av att mörklägga gör med det då bäst med en diskret rullgardin. I samspel med varandra kan detta he en slottslikannde känsla i sovrummet.

Hotellkänsla

Hotellstilen är populär bland många idag och detta kan man uppnå med några enkla knep tillsammans med en stilren inredning. Se bland annat till att sängen verkligen får hedersplatsen i hemmet. Textiler får gärna finnas i lite överflöd och några extra kuddar skadar aldrig. Hotellkänslan får man även när man ser till att ha hög kvalitet på saker som lakan, filtar och liknande.

Modern instrustristil

Medan den industriella känslan inte är för alla finns det en hel del som verkligen älskar den. För att uppnå denna vill man skapa en väldigt öppen planlösning och kombinera gråa textiler med en hel del metall. Vill man ha med plator bör även dessa planteras i metallbehållare och en liten färgklick i form av en färggrann blomma kan skapa en vacker kontrast.