Tips när du inreder och renoverar badrum

Att göra om ett badrum kan kosta några tusen kronor, eller så kan det kosta upp till hundratusen kronor. Allt beror på vilka material man vill använda och hur mycket jobb man ska lägga ned i inredningen och renoveringen. 

Säkra tätskiktet 

Tätskiktet är det som håller vattnet borta från underlaget och måste läggas eller fixas enligt vissa regler för att det ska vara giltigt. Om man slarvar eller gör fel rikserar man fukt och vattenläckor, samt att försäkringsbolagen inte hjälper till om det skulle uppstå problem. Exempelvis är det bara ett visst antal material som är godkända att använda som tätskikt. Ett av de två branschreglerarna är GVK som har en lista på sin hemsida

 

Skaffa kakel och klinker lite billligare

Om man har ett mindre badrum eller toalett att renovera, finns det sätt att få tag på billigare kakel. Om man går ut på olika säljgrupper och Blocket kan man hitta annonser av personer som vill bli av med överblivet kakel från sin egen renovering. Ibland kan det till och med vara lokala butiker som utannonserar gamla produkter för att ta in nya. I slutändan brukar det vara kakel och vitvaror som kostar mest pengar (förutom arbetskraften), så kan man skala ned på kakelpriset kan man få pengar över till lite finare inredning.