Planera inredningen

Vi har alla en bild i huvudet på hur saker och ting kan se ut innan vi kommer igång med inredningen. Saken är dock den att vi sällan har måtten så precis i huvudet att vi skapar en realistisk bild när vi försöker föreställa oss slutresultatet. Av denna anledning är det viktigt att planera inredningen ordentligt redan från början.

Oavsett om man bara tänker skaffa lite nya möbler eller håller på att bygga nytt kan man alltid hjälpas av en tillförlitligt planering. Detta gäller till och med även när man planerar belysningen. När man gör det rätt i början får alltid ett bättre resultat i slutet.

Det är bäst att alltid vara noga med alla möjliga mått. Börjar man avrunda siffror hit och dit kan det bli saker som inte får plats. En väldigt bra utgångspunkt är ett verktyg där man kan mata in alla siffror och få en tredimensionell bild av ytan man har att arbeta med. Så länge man bara mäter allt rätt behöver man inte komma ihåg hur långt, brett eller högt något är. Man kan bara flytta runt det i verktyget för att se hur allt passar.